ΦΑΡΑΓΓΙ “ΚΑΚΚΑΒΟΥ“
Διάρκεια:1 ώρα & 45 λεπτά

Το μονοπάτι για πεζοπορία ξεκινά από το κέντρο της Άνω Χώρας Ορεινής Ναυπακτίας και κατηφορίζει για περίπου μία ώρα αργό περπάτημα. Στην διαδρομή το κόβουν δασικοί δρόμοι 4 φορές. Τις 3 πρώτες θα το βρείτε ακριβώς απέναντι ή λίγο πιο κάτω, την 4η ο δρόμος το καταστρέφει τελείως. Εάν δεν θέλετε να πάτε από το δρόμο, θα στρίψετε αριστερά και μετά από πενήντα βήματα πάλι αριστερά. Θα κατέβετε το πρώτο ρυάκι που θα συναντήσετε από την αριστερή όχθη μέχρι την συμβολή του με το Σινόρρεμα. Αυτό θα το κατέβετε από την δεξιά όχθη μέχρι το σημείο που συναντιέται με τον δρόμο. Εκεί θα δείτε δυτικά σας (αριστερά) έναν πέτρινο τοίχο. Θα πρέπει να τον ανεβείτε. Μέχρι εδώ μπορείτε να έρθετε και με το αυτοκίνητο από τον δρόμο (τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο). Από εδώ η πορεία είναι εμφανής. Αφού περάσετε το Πρεβετζόρεμα θα συναντήστε το παλιό πέτρινο γεφύρι του Κάκαβου.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ “ΤΣΟΥΡΝΑ“
Διάρκεια: 30 λεπτά

Το μονοπάτι ξεκινά από την νοτιοανατολική είσοδο του χωριού και από τον κεντρικό δρόμο όπου υπάρχει σχετική ξύλινη επιγραφή. Το μονοπάτι είναι κατηφορικό και μετά από 15 λεπτά αργό περπάτημα συναντάμε τον καταρράκτη. Εδώ τα νερά είναι αρκετά ορμητικά την χειμερινή περίοδο. Συνεχίζοντας όλο αριστερά το μονοπάτι και μετά από 20 λεπτά περπάτημα καταλήγουμε στις κάτω γειτονιές της Άνω Χώρας.

“ΚΑΤΩΧΩΡΗΤΙΚΟ“ ΠΕΡΑΣΜΑ
Διάρκεια: 30 λεπτά

Το μονοπάτι ξεκινά ακριβώς μπροστά από τον ξενώνα μας. Αφού περάσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, παίρνουμε το μονοπάτι αριστερά μας το οποίο μετά από 30 λεπτά αργό κατηφορικό περπάτημα καταλήγει στο Κατωχωρήτικο ρέμα. Στην συνέχεια ανηφορίζουμε για την Κάτω Χώρα από τον ασφάλτινο δημοτικό δρόμο. (Συνολική ώρα μέχρι εδώ: 30 λεπτά) . Το μονοπάτι συνεχίζει μέχρι την Λάλκα αν ακολουθήσουμε την σχετική σήμανση πριν μπούμε στην Κάτω Χώρα, διασχίζει τα δάση στις πλαγιές τις Ομάλιας και έπειτα από άλλες 2 έως 2,5 ώρες φτάνει ψηλά στον οικισμό Λάλκα της περιοχής Κρυονερίων. Πρόκειται για συναρπαστική διαδρομή που έκαναν και οι κάτοικοι της περιοχής παλαιότερα. Απαιτείται σχετική εμπειρία και καλή φυσική κατάσταση.

*Ο Ξενώνας μας σας παρέχει έντυπο χαρτογραφικό υλικό για την καθημερινή σας απόδραση.