ΚΟΡΥΦΗ “ΤΣΑΚΑΛΑΚΙ“
Διάρκεια: 2 ώρες & 30 λεπτά

Η ανάβαση για ορειβασία στην κορυφή του όρους Τσακαλάκι (1710μ) στην Ορεινή Ναυπακτία γίνεται με πορεία μιας ώρας. Η πορεία για ορειβασία αρχικά γίνεται μέσα από ελατοδάσος σε απότομη πλαγιά κι έπειτα διασχίζοντας ορεινό λιβάδι με ομαλότερη κλίση. Η αφετηρία βρίσκεται στον αυχένα της Παπαδιάς, εκεί που ήταν παλαιό χάνι. Φτάνουμε στην αφετηρία οδικώς, μέσω Δήμου Πυλήνης, από το δρόμο προς Ελευθέριανη – Αγία Κυριακή – Παπαδιά. Επίσης, από την Άνω Χώρα μέσω Κεντρικής, από τον καινούργιο επαρχιακό κι έπειτα από βατό δασικό δρόμο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΗΓΗ Σ. ΣΑΤΛΑΝΗ)

ΚΟΡΥΦΗ “ΤΣΕΚΟΥΡΑ“
Διάρκεια: 1 ώρα & 45 λεπτά

Το όρος Τσεκούρα στην Ορεινή Ναυπακτία υψώνεται στα 1733 μ. μεταξύ του ποταμού Κότσαλου και της τεχνητής λίμνης Εύηνου. Για να ανέβουμε στην κορυφή του, απαιτείται ορειβατική πορεία, αρχικά μέσα σε ελατοδάσος κι έπειτα στο γυμνό ψευδαλπικό βραχότοπο της κορυφής. Αφετηρία της πεζοπορίας είναι ο αυχένας από τον οποίο διέρχεται ο δρόμος που ενώνει τα χωριά Αμπελακιώτισσα και Περδικόβρυση. Η πορεία – ορειβασία στην κορυφή διαρκεί μιάμιση ώρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΗΓΗ Σ. ΣΑΤΛΑΝΗ)

ΚΟΡΥΦΗ “ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑ“
Διάρκεια: 1 ώρα & 45 λεπτά

Η ανάβαση στην κορυφή του όρους Σαράνταινα (1.923μ) στην Ορεινή Ναυπακτία είναι ένας απολαυστικός ορεινός περίπατος διάρκειας 1  1/2 ώρας, στις ομαλές χορταριασμένες ράχες της Σαράνταινας (ή όρος Οξυά). Η αφετηρία της πορείας  για ορειβασία γίνεται από το ορειβατικό καταφύγιο στα 1700 περίπου μέτρα. Πρόσβαση στην περιοχή έχουμε από το χωριό Γραμμένη Οξιά, στα βόρεια όρια του Δήμου Αποδοτίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΗΓΗ Σ. ΣΑΤΛΑΝΗ)

*Ο Ξενώνας μας σας παρέχει έντυπο χαρτογραφικό υλικό για την καθημερινή σας απόδραση.