ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Προτάσεις Απόδρασης
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

ΚΟΡΥΦΗ «ΤΣΑΚΑΛΑΚΙ«

Διάρκεια:2ώρες & 30 λεπτά – Αφετηρία:Άνω Χώρα – Βαθμός δυσκολίας:Μέτριος


Η ανάβαση στην κορυφή του όρους Τσακαλάκι (1710μ) γίνεται με πορεία μιας ώρας. Η πορεία αρχικά γίνεται μέσα από ελατοδάσος σε απότομη πλαγιά κι έπειτα διασχίζοντας ορεινό λιβάδι με ομαλότερη κλίση. Η αφετηρία βρίσκεται στον αυχένα της Παπαδιάς, εκεί που ήταν παλαιό χάνι. Φτάνουμε στην αφετηρία οδικώς, μέσω Δήμου Πυλήνης, από το δρόμο προς Ελευθέριανη – Αγία Κυριακή – Παπαδιά. Επίσης, από την Άνω Χώρα μέσω Κεντρικής, από τον καινούργιο επαρχιακό κι έπειτα από βατό δασικό δρόμο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΗΓΗ Σ. ΣΑΤΛΑΝΗ)
Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

ΚΟΡΥΦΗ «ΤΣΕΚΟΥΡΑ«

Διάρκεια:1ώρα & 45λεπτά – Αφετηρία:Αμπελακιώτισσα – Βαθμός δυσκολίας:Μέτριος


Το όρος Τσεκούρα υψώνεται στα 1733 μ. μεταξύ του ποταμού Κότσαλου και της τεχνητής λίμνης Ευήνου. Για να ανέβουμε στην κορυφή του, απαιτείται ορειβατική πορεία, αρχικά μέσα σε ελατοδάσος κι έπειτα στο γυμνό ψευδαλπικό βραχότοπο της κορυφής. Αφετηρία της πεζοπορίας είναι ο αυχένας από τον οποίο διέρχεται ο δρόμος που ενώνει τα χωριά Αμπελακιώτισσα και Περδικόβρυση. Η πορεία ως την κορυφή διαρκεί μιάμιση ώρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΗΓΗ Σ. ΣΑΤΛΑΝΗ)
Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

ΚΟΡΥΦΗ «ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑ«

Διάρκεια:1ώρα & 45 λεπτά – Αφετηρία:Γραμμένη Οξυά – Βαθμός δυσκολίας:Μέτριος


Η ανάβαση στην κορυφή του όρους Σαράνταινα (1.923μ) είναι ένας απολαυστικός ορεινός περίπατος διάρκειας 1  1/2 ώρας, στις ομαλές χορταριασμένες ράχες της Σαράνταινας (ή όρος Οξυά). Η αφετηρία της πορείας γίνεται από το ορειβατικό καταφύγιο στα 1700 περίπου μέτρα. Πρόσβαση στην περιοχή έχουμε από το χωριό Γραμμένη Οξιά, στα βόρεια όρια του Δήμου Αποδοτίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΗΓΗ Σ. ΣΑΤΛΑΝΗ)Share
Tweet
Pin
+1
ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ?
Κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ τον Οδηγό Δραστηριοτήτων
(πεζοπορία, ορειβασία, mountain bike) και...φύγαμε!!
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
E-MAIL*