ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Προτάσεις Απόδρασης
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

«ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ«

Διάρκεια:1ώρα – Αφετηρία:Άνω Χώρα – Βαθμός δυσκολίας:Μέτριος


Ο Μπάμπης είναι εντελώς εύκολο XC μονοπάτι, που μπορεί να προβληματίσει τους ποδηλάτες μόνο γιατί στο πρώτο μισό του έχει ανηφορικές κλίσεις που όμως δεν έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια… ανηφορίζει από τα 1380μ υψόμετρου στην αρχή του μέχρι τα 1400-1430 κάπου στα πρώτα 600μ και μετά κινείται για μεγάλο διάστημα στο ίδιο υψόμετρο, πριν φτάσει λίγο πριν το τέλος του όπου κατηφορίζει απότομα στα 1290μ… το τεραίν είναι πολύ εύκολο, με μεγάλο πλάτος πατήματος στο μεγαλύτερο τμήμα και μικρά τμήματα όπου είναι πιο στενό και τεχνικό. Πολύ λίγα είναι τα σημεία που θα προβληματίσει τον αναβάτη με κάποια τεχνικά περάσματα (πέτρες κλπ) και μόνο στο τελευταίο τμήμα που κατηφορίζει απότομα οι αναβάτες θα πρέπει να προσέξουν για να μην έχουν κάποια πτώση. Το συνολικό του μήκος είναι 3 χλμ και είναι όλο ελατοσκέπαστο.
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

«ΞΑΝΘΙΑ ΑΛΕΠΟΥ«

Διάρκεια:1 ώρα – Αφετηρία:Άνω Χώρα – Βαθμός δυσκολίας:Μέτριος


Μετά το τέλος του Μπάμπη, αρχίζει η επιστροφή προς Άνω Χώρα με δασικό πριν την είσοδο στο 2ο μονοπάτι, τη θρυλική Ξανθιά Αλεπού!! Η Ξανθιά Αλεπού είναι το μονοπάτι που ενθουσιάζει όλους τους αθλητές του ΜΤΒ, όπως και όσους άλλους το έχουν ποδηλατίσει !! Είναι ένα μονοπάτι XC/ AM μέτριας δυσκολίας (δηλαδή δύσκολο για τους χωματοκουρσάδες και εύκολο για τους μονοπατίσιους) με αρκετά τεχνικά περάσματα, βραχόκηπους, Wall Ride, 7 γεφυράκια και ράμπες και πολλά αλλα διασκεδαστικά !! Το συνολικό του μήκος είναι 3,5 χλμ και ο βαθμός Fun είναι τεράστιος !! Στην αρχή ανεβοκατεβαίνει αρκετά (με σύντομες αλλά απαιτητικές ανηφορίτσες) και μετά κατεβαίνει συνεχώς με ένα μικρό διάλλειμα ανηφόρας σε δασικό λίγο πριν το τέλος.
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

«ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ«

Διάρκεια:1 ώρα & 30 λεπτά – Αφετηρία:Άνω Χώρα – Βαθμός δυσκολίας:Μέτριος


Μετά την Ξανθιά Αλεπού, ακολουθεί πέρασμα από τα πάνω σπίτια του χωριού Άνω Χώρα και η διαδρομή μπαίνει σε κατηφορικό δασικό (πολύ διασκεδαστικό) που οδεύει προς το φαράγγι του Κάκαβου… στο τέλος αυτού του δασικού αρχίζει το 3ο μονοπάτι του αγώνα, ο Κακός Λύκος !! Αυτό το μονοπάτι ενθουσιάζει πολλούς φανατικούς του singletrack, γιατί είναι ένα παλιό πεζοπορικό μονοπάτι που δεν χρειάστηκε να πειραχτεί για να γίνει ποδηλατίσιμο… και πορεύεται σε κάποια σημεία δίπλα σε γκρεμό που σε ανατριχιάζει… στο τελευταίο τμήμα του δε, είναι παλιό χτιστό μονοπάτι με ιστορία 100 ετών και βάλε που μπορεί κανείς να πει ότι αποτελεί μνημείο άξιο θαυμασμού !! Ο Κακός Λύκος είναι κατά κύριο λόγο κατηφορικός, με ένα ανηφορικό τμήμα κάπου στη μέση του. Το συνολικό του μήκος είναι 1800μ και καταλήγει σε ρεματιά, όπου πρέπει το ποδήλατο να κουβαληθεί.
Share
Tweet
Pin
+1
ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ?
Κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ τον Οδηγό Δραστηριοτήτων
(πεζοπορία, ορειβασία, mountain bike) και...φύγαμε!!
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
E-MAIL*